Oficijelna Web prezentacija Javnog preduzeća RESAVSKA PEĆINA

Promocija zaštićenih područja kojima upravlja JP „Resavska pećina“ na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Javno preduzeće za zaštitu prirode, razvoj turizma i ugostiteljstvo „Resavska pećina“, zajedno sa „Turističko – sportskom organizacijom Despotovac“, na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predstavilo je zaštićena područja kojima upravlja – Spomenik prirode „Resavska pećina“ i  Spomenik prirode „Lisine“. Pored prezentacije zaštićenih područja, predstavljena je turistička ponuda opštine Despotovac: manastir Manasija, Muzej ugljarstva u Senjskom rudniku kao i brojni ugostitelji i proizvođači domaćih proizvoda.

Prvog dana Sajma svoje proizvode prezentovali su proizvođači rakije: domaćinstvo „Milošević“ iz Medveđe, kao i poljoprivredna gazdinstva Zorana Stojanovića i Vladana Gicića iz Despotovca, dok su drugog dana Sajma promovisana etno domaćinstva: etno kuća „Milanović“ i etno krčma „Lisinski raj“. Organizovana je i nagradna igra koju je sponzorisao ugostiteljski objekat „Vodopad“ Lisine koji je dobitnicima poklonio 3 nagrade produženog vikenda.

Trećeg dana Sajma svoju ponudu predstavio je restoran „Đula Lisine“ koji se nalazi u blizini vodopada „Veliki buk“. Istog dana, na glavnoj sajamskoj bini, promovisan je prvi Međunarodni viteški festival „Just out“ koji će se, po drugi put, održati u manastiru Manasija. Predstavnici udruženja „Beli orlovi“, koji su učesnici ove manifestacije, publici su prezentovali viteške borbe.

Tokom trajanja Sajma naš štand, pored velikog broja posetilaca i kolega, posetili su i predstavnici lokalne samouprave, savetnica predsednika Republike Srbije Stanislava Pak, predstavnici  Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Zavoda za zaštitu prirode Srbije, kao i učesnici BTC konferencije ( Belgrade Tourism Conference) iz Francuske, Engleske, Grčke, Nemačke i Brazila. Konferencija je održana u organizaciji udruženja „Srbija za mlade“ čiji su članovi, tokom trajanja sajma, promovisali zaštićena područja kojima upravlja JP „Resavska pećina“.

2014 Powered By AuthorOdržavanje