Oficijelna Web prezentacija Javnog preduzeća RESAVSKA PEĆINA
AKTUELNO
  • NOVI SADRŽAJ ZA POSETIOCE „RESAVSKE PEĆINE“ – AVANTURA PARK
11:24

Javno preduzeće “Resavska pećina“, u saradnji sa „Turističko – sportskom organizacijom Despotovac“, tokom četiri dana trajanja Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, predstavilo je turističku ponudu Spomenika prirode kojima upravlja: Spomenik prirode „Resavska pećina“ i Spomenik prirode „Lisine“.
Pored Spomenika prirode kojima upravlja JP „Resavska pećina“, predstavljena je i celokupna turistička ponuda opštine Despotovac: manastir Manasija, vodopad Prskalo, Muzej ugljarstva, Međunarodni viteški festival „Just Out“, kao i ponuda brojnih ugostitelja sa teritorije opštine.
Pored promotivnog materijala, koji se nalazio na štandu, promocija je vršena i sa volonterima koji su, u kostimu slepog miša (maskota pećine), srednjevekovnih princeza i vitezova, delili promotivni materijal u svim halama Beogradskog sajma. Posebnu pažnju privukla je maskota slepog miša sa kojom su se fotografisala kako deca tako i odrasli.
Veliku pažnju posetilaca privukao je i sam štand gde se kroz manastirske kule ulazilo u pećinu koja je bila izrađena u 3D formatu u kojoj se fotografisao veliki broj posetilaca.
U subotu 25. februara, u konferencijskoj sali, održana je prezentacija povodom obeležavanja 45. godišnjice od otvaranja „Resavske pećine“. Prezentaciju je vodio speleolog Stadoje Kušicki Šilja koji je učestvovao u istraživanju pećine. Prezentaciji su prisustvovali i drugi speleolozi, učesnici istraživanja: Zoran Đurđević – Zagi, Slobodan Gošmanac, Bata Patrnogić i Branislav Božović-Denis, predstavnici opštine Despotovac, Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Turističke organizacije Srbije, brojne kolege i posetioci sajma. Nakon prezentacije, na štandu je organizovan koktel i druženje sa speleolozima.
Tokom trajanja sajma, štand su posetili predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Turističke organizacije Srbije, opštine Despotovac, receptivne turističke agencije Narodne Republike Kine, urednici brojnih emisija o prirodi, novinari, kolege iz drugih turističkih organizacija i zaštićenih područja.

PREZENTACIJA POVODOM OBELEŽAVANjA 45. GODIŠNjICE OD OTVARANjA RESAVSKE PEĆINE

U subotu, 25. februara, u konferencijskoj sali hale 4 Beogradskog sajma, održana je prezentacija povodom obeležavanja 45. godišnjice od otvaranja Resavske pećine. Prezentaciju je otvorila direktor JP „Resavska pećina“ Milica Petrović, dok je prezentaciju vodio speleolog Stadoje Kušicki – Šilja koji je učestvovao u istraživanju pećine. Cilj prezentacije bilo je nesvakidašnje predstavljanje 10-ogodišnjeg rada speleologa, način na koji su istraživali pećinu, kako su prevazilazili prepreke i probleme, ali i brojne anegdote iz ovog perioda. Posetioci prezentacije imali su jedinstvenu priliku da čuju kako je zapravo pećina otkrivena i kako su tekla istraživanja.
Prezentaciji su prisustvovali i speleolozi koji su, pored predavača, učestvovali u istraživanju pećine i to: Zoran Đurđević – Zagi, Slobodan Gošmanac, Bata Patrnogić i Branislav Božović-Denis. Pored speleoploga, prezentaciji su prisustvovali i predstavnici Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, opštine Despotovac, Turističke organizacije Srbije kao i brojne kolege iz turističkih organizacija i zaštićenih područja.

2014 Powered By AuthorOdržavanje